Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Scotch No 10, 1973

Auld Blends Posted on 03/03/2011 22:48

Bottelaar: : Acredyke Whisky Ltd
Regio: Glasgow
Fles: Scotch No 10, gebotteld in 1973
Kleur: goud
ABV: 43%

Engelse drop

Deze ‘Very Fine Scotch Whisky’ is nergens meer te vinden, want uit de handel verdwenen. Ik zie nog wel wat miniatuurtjes her en der op veilingen, maar veel meer info vind ik (wederom) niet. Argh… Naar het schijnt was dit vroeger een populaire blend in Italië. Mijn sample werd gebotteld in 1973, het geboortejaar van Dearly Beloved. Nice!

Neus: kruidenkoek, vanille en een beetje rubber.

Smaak: engelse drop, zoethout, maar wel redelijk vlak en ééndimensionaal.

Afdronk: kort, vluchtig, weinig impressionant.

Op het achterlabel wordt vermeld dat de whisky ‘gegarandeerd ouder is dan drie jaar’. Doh!?

Ik ben alvast niet onder de indruk.

Geproefd door Mark Dermul op 26-02-2011
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Samplelijst Whivie maart 2011

Dram Sharing Posted on 03/03/2011 13:09

Er zijn wat flessen op hun einde (Ardbeg Rollercoaster, Clynelish 14, Glenrothes 1987, Johnnie Walker Blue Label om er een aantal op te noemen), maar er zijn gelukkig ook heel wat nieuwe flessen bijgekomen. Drie nieuwe Toshans, enkele mooi gefinishte BenRiachs, Connemara Turf Mor, Macduff 2000 for The Bonding Dram enzovoort… staan nu klaar om uw smaakpapillen te betoveren.

Hoog tijd dus om de nieuwe samplelijst van Whivie online te zetten.

Ik verwijs graag naar de originele blogpost van maart vorig jaar over dramsharing, waarin één en ander wordt uitgelegd. En weet dat kopen uiteraard kan, maar dat wij veel liever ruilen.

Happy sampling!