Distilleerderij: Undisclosed
Regio: Caribbean
Fles: Interludium Rum, Batch 02, Caribbean, 50 bts
Kleur: koper
ABV: 64.9%

Jack Sparrow

De zomer komt er weer aan en dan staan Mark & Manny op de eerste rij om jullie weer te verleiden met een lekker malternative. Voor het tweede jaar op rij kozen we voor een rum en wat voor één. We creëerden een blend met allemaal rums uit de Caraïben, met name een 8-jarige Barbados die voor een krachtige, zoete en kruidige basis zorgt, een 5-jarige Dominicaanse rum die de boel komt verzachten en dan een 3-jarige Jamaicaanse rum om een funky top dressing te leggen. Het resultaat? Freakin’ awesome!

Geweldig tropische neus op geprakte banaan met graeffe suiker en ananas. Subtiele hint van karamel, kokosmelk en vanille, maar met een lekkere hoek af. Alsof hij uit een plastic doosje geschonken werd. Klinkt vreemd, maar is lekker funky. Charmant en speels, Jack Sparrow waardig, maar krachtig tegelijkertijd.

Zijdezacht, maar een heuse krachtpatser bij de eerste slok. Het alcoholpercentage laat zich voelen en doet je speekselklieren in overdrive gaan. Ik hoor de soundtrack van Klaus Badelt al in mijn hoofd. Wederom zalig tropisch, romig op honing en kokosmelk en dan een explosie van kruiden. En hoewel hij best wat water kan verdragen, vind ik ‘m puur op z’n best. Hey, piraten zijn echte venten, toch?De lange afdronk zindert kruidig na en doet je verlangen naar een tweede slok.

Geweldige, krachtige, kruidige, tropische rum die onze zomer alvast flink zal opfleuren.

Interludium rum cocktail : ‘Ginger Pirate’

Dankzij het erg hoge alcoholpercentage leent onze rum zich tevens goed tot mixen. Daarom neem ik graag een flinke tumbler, drop daar (voorzichtig!) een grote ijsbal in en voeg hier een flinke scheut van de Interludium Rum aan toe. Heerlijk om zien hoe hij bijna stroperig over de ijsbal glijdt. Dan pak ik een kwart van een roze pompelmoes en pers het sap uit over mijn glas. Tot slot mag daar nog Fever Tree Ginger Beer bij, voorzichtig schenkend om mijn bubbels niet verloren te laten gaan. Nog een partje pompelmoes ter garnering, het oog wil ook wat. ‘Your Ginger Pirate is served, savvy?!’. Enjoy.

Yup. De zomer kan beginnen!

Geproefd door Mark Dermul op 09-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).