Distilleerderij: Onbekend
Regio: USA
Fles: Bourbon Whiskey #1, That Boutique-y Whisky Company, b. 2018, 8376 bts
Kleur: brons
ABV: 48%

Eik & Munt

Een bourbon van 24 jaar oud, dat kom je toch niet zo vaak tegen. De rebelse bottelaar That Boutique-y Whisky Company slaagde er in dit spul op de kop te tikken en brachten er meer dan acht duizend flesjes van 50cl van op de markt. Dat gaat dan toch over een groot aantal barrels… waar hebben ze die in godsnaam gevonden?

Bijzonder aromatisch neus met veel vanille, boterkoeken, kaneelbroodjes, lederen zadeltassen, ahornsiroop, donkere rozijnen en Engelse drop. Een tikkeltje aan de droge kant, dat wel. Meubelpoets, bosbessenconfituur en, euh… pickles? Ook nog iets fris als eucalyptus, of is het spearmint? Hoe dan ook, dit is erg aangenaam.

Op de tong is hij erg droog met flink wat hout. Op het randje van oaky, als u het mij vraagt. Flink kruidig op kaneel, maar vooral kruidnagel en zwarte peper. De ahornsiroop en munt keren weer, alsook de donkere bessen en rozijnen.

De afdronk is lang, snoeperig zoet, kruidig en mentholated.

Mooie bourbon, dat zeker, maar net een beetje te veel hout naar mijn gading. Maar wat wil je, na 24 jaar op het vat? Wel erg duur, dat spreekt. Dankjewel, Jan, voor het sample.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-03-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).