Gisteren kwam mijn whiskygabber uit Grimbergen langs, beter bekend als Expensivevino (zijn ware identiteit blijft een goed bewaard geheim).

Het is altijd een klein beetje feest als Expensivevino langskomt. Niet alleen heeft hij altijd iets leuks bij, er wordt ook altijd flink geproefd en gezellig gebabbeld. Zo ook dus gisterenavond.

We proefden volgende:

– The Spirit Drink That Dare Not Speak Its Name
– Bruichladdich X4 The Islay Spirit
– Bushmills 12 Year Old Caribbean Rum Cask
– Glen Keith 1990 Malts of Scotland
– Ardbeg Rollercoaster
– Wild Turkey Rare Breed
– Isle of Jura 10 Year Old

De spirit drinks vond hij interessant, maar niet wereldschokkend. De neus van de X4 bleef redelijk gesloten, maar in de mond bleek hij toch complex en interessant. De Bushmills was ‘wow’, in zijn categorie (lees: zachte, Ierse whisky). De Glen Keith kon Expensivevino niet echt bekoren (wat mij wat verbaasde), maar de Ardbeg Rollercoaster was duidelijk het hoogtepunt van de avond.

Daarna nog een kleine uitstap naar de States, maar hij kwam van een kale reis terug.
Dan maar de Isla of Jura om toch met een positieve noot te eindigen.

Alvorens terug in de auto te springen richting Brussel, liet hij een mooi pakketje achter, waardoor mijn collectie van miniaturen meteen met de helft uitgebreid werd.

Het was een verzameling van een kennis, die omwille van een verhuis, afstand wou doen van zijn mini’s. Dankzij Expensivevino kon ik er de hand op leggen. Er zitten een aantal mini’s tussen die ik al heb, maar ook enkele juweeltjes die ik met veel plezier aan mijn verzameling – die nu zo’n 300 stuks telt – toevoeg.

Bedankt, Expensivevino!

May the Malt be with you!