Ik ben net terug van een fantastische week in Tunesië met 17 like-minded fans van over heel de wereld. We gingen op zoek naar de filmlocaties van Star Wars, Indiana Jones en Gladiator. Je kan onze foto’s op Facebook bekijken. We hebben – uiteraard – alle locaties gevonden en op de gevoelige plaat vastgelegd. ‘Dude, awesome!’ was een veelgehoorde uitspraak (er zaten 7 Amerikanen in de groep) en die is zeker blijven hangen. Leuke boel.

Een van de zogenaamde Pioneers was mijn Nederlandse whiskygenoot (is dat een woord?) Imanuel. Samen hebben we ons bijna elke avond, voor het slapengaan, een lekkere Laphroaig 10 Year Old geschonken (of twee, of drie – hoe dan ook, de fles is leeg teruggekomen). Lekker!

Bovendien bracht hij me – eindelijk – de langverwachte Highland Park 15 Year Old Earl Magnus mee. Prachtige fles. En een leuk geschenk: de 1991 Tamdhu uit de Carn Mor Vintage Collection!

Maar ik mocht bovendien van Imanuel ook nog enkele samples aftappen, yeah!

Milford 10 Year Old (New Zealand)
Bruichladdich Black Art 1989
Bruichladdich XVII Rum Cask

Vooral die Black Art – die bijna roze is van kleur! – steekt mijn ogen (of moet ik zeggen: smaakpapillen?) uit! Die zal ik snel proeven, samen met enkele andere Bruichies.

Alsof dat nog niet genoeg was, had hij ook nog twee flesrestjes bij die ik verder mag ‘verwerken’:

Blackadder Smoking Islay Raw Cask
Glen Deveron 10 Year Old

Een Pioneer uit de States – Scott – bracht me als dank voor de organisatie van deze Trip to Tatooine een fles Woodford Reserve Distiller’s Select mee, een whiskey die ik nog niet geproefd heb. Een koppel uit Duitsland voorzag me dan weer van een Lagavulin 16 Year Old.

Zelf kocht ik in de duty free op Jerba een literfles van de Auchentoshan 12 Year Old (mijn daily dram, weet u nog?). Kwestie van in mijn dagelijkse behoefte te blijven voorzien.

Maar het mooiste geschenk bij uitstek was ongetwijfeld de 1-liter fles Glen Talloch (een blend van redelijke kwaliteit), met een custom made label, ter ere van deze trip. De whisky kreeg dan ook een nieuwe naam: Jawa Juice (als u Star Wars kent zal dit niet onbekend klinken). Twee Pioneers uit het Verenigd Koninkrijk lieten tevens een tumbler graveren voor de gelegenheid.

Een leuke manier om deze reis een prettige whiskytwist te geven.