Een tijdje geleden las ik een artikel over een Canadese whisky die in Europa niet op de markt was namelijk de pendleton. Dit intrigeerde mij zo dat ik besloot dat ik ging proberen hem vast te krijgen.

Dit was wel niet zo evident aangezien hij zelfs in Canada en Amerika moeilijk te vinden is.

Via een connectie in Canada heb ik geprobeerd hem te bemachtigen maar zelfs dit lukte mij niet aangezien hij niet in de plaatselijke liquor store van mijn contact aanwezig was.

Maar mijn jeugdvriend Willy ging voor 14dagen naar de states en die zou wel eens zoeken voor mij . Hij heeft in 2 verschillende staten meerdere liqour stores moeten afgaan maar ja hoor het is hem gelukt eentje te vinden en hem mee te brengen. Bedankt Willy voor de moeite. Hier onder klein verslagje over de bewuste whiskey.

Pendleton is een whiskey gedistilleerd in Canada met de beste ingrediënten. Vlak voor het bottelen word er zuiver gletsjerwater aan toegevoegd van Mt. Hood (hoogste berg van Oregon). Pendleton levert een buitengewoon zachte en rijke whiskey met een complexe smaak. Er bestaan 2 versies van een 10 jarige en een gelimiteerde 20 jarige. Ik heb de 10 jarige in mijn bezit misschien in de toekomst als mijn jeugdvriend nog is terug gaat laat ik hem de 20 jarige meebrengen.

Pendleton Whisky is specifiek ontwikkeld om de stoutmoedige geest van onafhankelijkheid en het hard werken te vieren van de Amerikaanse cowboy en cowgirl. Hij is ontstaan uit de rijke traditie van de bijna 100 jaar oude Pendleton Round-Up, een van de meest prestigieuze rodeo’s in de wereld. Op elke fles Pendleton staat prominent de rodeo’s beroemde bokken paard-symbool en de slogan Let’er Buck.

Enkele Pendleton Feiten:

  • Een premium blended Whisky
  • Gemaakt met behulp van alleen het zuiverste gletsjer bronwater van Mt. Hood (hoogste berg van Oregon).
  • 40% alc/vol
  • Pendleton is een trotse sponsor van tal van rodeo’s in heel het Westen, met inbegrip van de Pendleton Round-Up, Cheyenne Frontier Days, en nog veel meer.
  • Sinds de lancering in 2003,is Pendleton uitgegroeid tot een van de snelst groeiende merken whisky in Amerika.
  • Uitsluitend geïmporteerd en gebotteld door Hood River Distillers.

Pendleton Whisky Reviews, awards en lofbetuigingen

· Gouden Medaille, 2009 San Francisco World Spirits Competition

· 92 punten, Patterson beverage Journal (2009).

· Zilveren Medaille, 2009 International Review of Spirits

· Zilveren Medaille, 2008 Los Angeles International Wine & Spirits Competition

Slàinte zou ik zeggen.