Voor degenen die overwegen Schotland te bezoeken… Vergeet niet langs Loch Ness te rijden!

Dit stond vandaag in de krant : ‘Over het al dan niet bestaan van het monster van Loch Ness wordt al decennia geschreven en theorieën verspreid. Anno 2010 geloven nog maar weinigen dat Nessie werkelijk rondzwemt in het beroemdste meer van Schotland. Maar de Schotse politie twijfelde in de jaren dertig niet aan het bestaan van het legendarische monster.
Dat blijkt uit historische documenten uit die periode die het nationale archief van Schotland onlangs vrijgaf. Politiechef William Fraser was bezorgd om het voortbestaan van Nessie en zegt in 1938 in een brief aan een Schotse staatssecretaris dat het ‘geen twijfel lijdt dat er een zeldzaam wezen leeft in het meer van Loch Ness’. Hij stelt zelfs voor om de burgers in te lichten en hen op het hart te drukken dat het behoud van het dier ‘wenselijk’ is.

De politieman voegde eraan toe dat het twijfelachtig is dat de politie de macht heeft om het dier te beschermen, terwijl er meerdere jagers waren die, gewapend met harpoenen, van plan waren om het monster te vangen.

Vandaag gelezen in De Standaard.