Whivie stelt met trots haar nieuwste supporter voor: Whiskysamples.eu

Whiskysamples is een uniek concept. Want terwijl Whivies onder elkaar al lustig aan dram sharing doen door samples te ruilen, kan je bij Whiskysamples terecht voor bijzondere proevertjes.

Whiskysamples onderscheidt zich door het ter beschikking stellen van samples van 3cl van exceptionele en zeldzame whisky’s. De samples worden stuk voor stuk gebotteld op kleine, doorzichtige flesjes, voorzien van een duidelijk label met alle belangrijke informatie zoals distilleerderij, expressie, jaar van distillatie en botteling, bottelaar, aantal flessen en extra info zoals soort vat.

De eigenaar is niemand minder dan ex-Malt Maniac Luc Timmermans (tevens de exclusieve importeur van de excellente Malts of Scotland bottelingen). Hij wordt ook al wel eens Mr Glenfarclas genoemd, omdat zijn privé-collectie ondertussen meer dan 200 Vintage Expressions van die distilleerderij bevat.

De samples worden netjes verpakt (ik spreek uit ervaring) en veilig afgeleverd door een pakketdienst, tegen een vast tarief van 7,50 EUR voor België (tot 31kg). Je doet er dus goed aan meerdere samples tegelijk te bestellen om portkosten te besparen. Je kan je samples bestellen per 4, 12 of 35 flesjes van 3cl.

Het assortiment werd opgedeeld in drie categoriën:

The Bar : 164 excellente whisky’s tegen betaalbare prijs, vb. Craigellachie 25 Year
The Exclusives : zeldzame expressies, vb. Talisker 30 Year Old 1953
The SMWS : unieke bottelingen van de Scotch Malt Whisky Society, vb. Bowmore 1997, SMWS 3.132, ‘Beachcomber’s Tipple’

Het hoeft geen betoog dat het interessant is enkele van deze superieure whisky’s te proeven, alvorens te investeren in een fles van 70cl. Of zoals ze bij Whiskysamples zeggen: ‘try before you buy…’

Je kan bestellingen doormailen naar orders@whiskysamples.eu, maar bestellen kan ook gewoon online via de website (link). Betaling kan door middel van PayPal, snel en veilig.