George Dickel Distillery

Cascade Hollow Road

Tullahoma, TN 37388

USA

Tel +1 931 857 4110

www.georgedickel.com

Cascade

George Dickel Distillery bestaat enkel in naam. Het bedrijf heet Cascade Distillery, maar net zoals Austin Nichols haar distilleerderij Wild Turkey Distillery noemt, vonden de eigenaars van Cascade het interessanter hun distilleerderij naar hun product te noemen. George Dickel is trouwens die andere Tennessee whiskey maker (na Jack Daniel’s), in handen van Diageo. Dickel zelf werd in 1818 in Duitsland geboren, maar emigreerde naar het beloofde lang in 1944 en startte er een drankenhandel in Nashville. Eind jaren 1860’s richtte hij George A. Dickel & Company op, een groothandelaar die whiskey van naburige distilleerderijen begon te verkopen.

Het zou nog tot 1879 duren alvorens men in Tullahoma zelf zou gaan stoken. Cascade Whisky was geboren. George Dickel had een zwaar ongeval zeven jaar later en Victor Shwab, Dickel’s schoonbroer, nam de helft van de aandelen en het bestuur van de Cascade Distillery over. Hij nam meteen ook de Climax Saloon in Nashville over, wat hij als hoofdkwartier van de whisky bestempelde. Toen Dickel uiteindelijk overleed in 1894, ging diens deel naar zijn weduwe Augusta. Toen zij in 1916 overleed, bezat Shwab 100% van de distilleerderij. Met de komst van Prohibition ging de distilleerderij dicht in 1910. Pas in 1958, werd de Cascade Hollow Distillery heropgericht. In 1964 werd de eerste fles George Dickel Tennessee Whisky op de markt gebracht en werd de naam van de distilleerderij niet langer gebruikt.

Tekort

In de jaren 1990 oversteeg productie de vraag naar deze whiskey, waardoor de distilleerderij zich genoodzaakt zag de ketels enkele jaren stil te leggen. Dat duurde tot 2003.

Vreemd genoeg te laat om hun Old No.8 voldoende te kunnen bottelen, waardoor Diageo – die ondertussen eigenaar geworden was – zich genoodzaakt zag een jongere versie op de markt te brengen. Het werd de 3-jarige Old Fashioned Cascade Hollow Batch Recipe, die in 2013 opnieuw van de markt verdween, omdat er tegen die tijd voldoende stocks waren gerijpt voor het vlaggenschip.

Range

De range bestaat uit de No. 8, de Superior No. 12, Barrel Select, George Dickel Rye Whisky (hoewel deze in Indiana wordt geproduceerd) en de No. 1 maïswhisky, een ongerijpte white dog versie.

Je kan het bezoekerscentrum langs het American Whiskey Trail vinden.