Whivie stelt met trots zijn nieuwste sponsor voor.

Whisky en ander lekkers…

In februari 2013 startte The Green Man met het whiskycafé in Oostende, na jarenlang verzamelen, proeven en genieten te land en ter zee. The Green Man wil whisky op een leuke wijze toegankelijk maken voor iedereen, jong en oud (allé, boven de 18 jaar).

Je kan ook terecht voor een lekkere thee of een prima sherry: voor velen een onbekende wereld. Je kan ook gewoon eens een uurtje komen lezen. In ieder geval: vriendelijk onthaal, een leuke babbel en iets lekkers – daar gaat het om.

Wat kan je verwachten van The Green Man?

Tijdens de openingsuren kan je deelnemen aan whiskytastings op maat of gewoon iets komen proeven: van introductie op het single malt verhaal tot diep-in-de-whiskyverhalen, van beginners tot gevorderden. Altijd is er wel een reden voor een breder verhaal, een proevertje of iets speciaals. Er is een uitgebreide en steeds uitbreidende whiskykaart met meer dan 400 single malts uit Schotland, Ierland, USA, Japan, India en Europa, mooi opgesplitst tussen officiële en independent bottlings.

The Green Man staat ook op begeleiding en informatie op/rond/over het drinken van whisky, met passie! Een vriendelijk en warm onthaal in een geklasseerd belle epoque-huis is dan ook de regel. Het huis dateert van 1896 en is één van de weinig overblijvende panden in de straat parallel aan de zeedijk/promenade. Vanzelfsprekend is respect voor het huis van belang, dat zal wel.

The Green Man breidt ook voortdurend de kaart uit en biedt de bezoeker elke week twee whisky’s van de week aan, soms oud, soms nieuw, soms zeer spannend maar altijd een mooie start voor een tasting. Alle mogelijke vormen van whiskytastings en initiaties voor beginners, gevorderden, vrienden, families, bedrijfjes en bedrijven kunnen en worden aangeboden, op maat, voor alle budgetten. Af en toe is er dan ook een echte special: iedereen herinnert zich nog de prima Tomatin 1976 – Serge Reynders – tasting in juni 2013. En voor volgend jaar wenkt terug al zoiets moois !

Je kan ook terecht voor een sherry: voor velen een onbekende wereld. The Green Man maakt ook de link whisky-op-sherryvaten én uitgebreide sherrykaart met een breed aanbod van fino, manzanilla, amontillado, oloroso, Pedro Ximinez, palo cortado en moscatel. Topmerken als La Tradicion (!!), Gonzales Byass, Argueso en Cesar Florido bieden heel wat fraais.

Uniek is ook dat The Green Man met sherry hetzelfde doet als met whisky: tegen elkaar proeven, in de diepte, vergelijkingen maken en vooral wonderlijke zaken ontdekken.

Er is ook een uitgebreide theekaart en op reservatie is er ook food pairing: whisky met chocolade, whisky met zeevruchten (aja, de zee..), kaas of kleine hapjes

Speciale feesten worden gevierd zoals Burns Day op 25 januari met verse haggis (vers gevangen!) en verschillende whisky’s , Saint Patrick’s Day op 17 maart met tientallen Ierse whiskey’s, Guinness en Iers ontbijt en Saint Andrews Day op 30 november.

The Green Man geeft ook reisadvies over en begeleidt ook kleine groepjes naar Schotland en Ierland.

En, ook leuk voor de hispanofielen: elke eerste dinsdagavond van de maand Mesa de Conversacion; een avond Spaans praten voor beginners en gevorderden, dit telkens rond een thema en met lekkere sherry.

The Green Man
Koningsstraat 64
8400 Oostende
0476 30 55 01
www.thegreenman.be
enjoy@thegreenman.be