Het is voor een beginnende whiskyliefhebber niet altijd gemakkelijk kiezen. Welke whisky zal ik aan mijn kabinet toevoegen en welke laat ik beter staan? Is die Port Ellen zijn prijskaartje wel waard? Neem ik de Auchentoshan 10 Year Old of 12 Year Old?

Laten we eerlijk zijn, dram is niet bepaald goedkoop. Dus je kan maar beter zeker zijn van je fles, alvorens te investeren. Niets is vervelender dan een mooie, dure fles te kopen en na je tweede borrel vast te stellen dat het toch niet je meug is.

De ideale manier om whisky te leren kennen is natuurlijk naar een tasting te gaan. Of, als je niet naar een tasting geraakt, om je eigen tasting te organiseren (thuis, met vrienden of familie bijvoorbeeld).

Jurgen’s Whiskyhuis heeft daar een ideale oplossing voor! Hij biedt namelijk een ruime waaier aan samples aan, van 3cl of 10cl. Zowel de ‘gewone’ flessen als de exclusieve bottelingen komen aan bod.

De flesjes worden mooi afgevuld met de dram van uw keuze en voorzien van een labeltje waarop vermeld staat over welke whisky het gaat en hoe oud hij is, door wie hij gebottled werd, de datum van distillatie en botteling en het ABV. Zo weet u perfect welke whisky u aan het proeven bent en kan u een gedegen keuze maken.

Een leuke starterskit voor een proeverij met vier mensen (dus 10cl samples) zou kunnen bestaan uit:

– BenRomach 10 Year Old (43% ABV) voor 6,60 EUR
– Glenfarclas 21 Year Old (43% ABV) voor 11,77 EUR
– Knappogue Castle 1995 (40% ABV) voor 6,77 EUR
– Tomatin 18 Year Old (46% ABV) voor 7,43 EUR
– Yamazaki 12 Year Old (43% ABV) voor 10,60 EUR

Dus voor 119,40 EUR, oftewel 30 EUR per persoon, kan je maar liefst 5 goeie whisky’s proberen en een weloverwogen keuze maken om aan je barkast toe te voegen.

Klik op bijgevoegd bestand met de volledige lijst van Jurgen’s samples en bewaar hem op je computer. Het zijn er bijna 300, dus keuze genoeg!

Bedankt, Jurgen! Slàinte!