Distilleerderij: Jack Daniel Distillery
Regio: USA
Fles: Jack Daniel’s Tennessee Tasters’ Selection 007 – 14E19 ‘Twin’ Blend/Whiskey, OB 2021, 375ml
Kleur: brons
ABV: 53.5%

14E19 Twin

Helaas heb ik geen sample te pakken gekregen van de 6e editie – Jamaican Allspice – maar dankzij Eric uit Roermond, Nederland, kon ik wel een sample te pakken krijgen van deze 14E19. Geselecteerd door Master Taster Jessica Hartline, die de naam als volgt verklaart: ‘Een blend van Straight Tennessee Whiskey en Straight Tennessee Rye’ waarbij deze werd samengesteld met 20 barrels whiskey en 30 barrels rye die allemaal te slapen werden gelegd op 19 mei 2014 en in 2021 geblend en gebotteld op 107 Proof.

Aangename, snoeperige neus op stroopwafels. Daarnaast iets van roggebrood en eikenhout. Perzik en abrikoos verschijnt, terwijl kaneel en nootmuskaat voor een kruidig randje zorgen. Aangenaam.

Olieachtig op de tong. Maar wordt heel snel heel droog en pikant. Het zoete van de neus krijgt nog amper kans om zich te laten opmerken, want de kruiden en vooral de tannine van de eik maken hier een moeilijke ervaring van. Ook het ABV laat zich erg goed voelen en doet me even naar een slok water verlangen, want in mijn opinie geen goed teken is.

De finish is relatief lang en intens, maar veel te kruidig en drogend.

Het begon allemaal erg goed, maar eens voorbij de lippen werd het echt hard labeur. Met dank aan Jack’s Safe uit Roermond (NL) voor het sample.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-02-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).