Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown White Swan Theory, Hoppy Wheat Ale, 33cl
Kleur: blond
ABV: 6.2%

Geen Kapsones

Dit tarwebier werd gebrouwen ter ere van FC De Zwaantjes, een voetbalclub uit Vosselaar. Het hoeft niet te verbazen dat deze kerels een eigen bier wilden voor hun 10-jarig bestaan en dat ze daarvoor terecht kwamen bij de FoxTown Beer Crew. En hoewel deze White Swan Theory rijkelijk vloeit in de kantine (zowel voor, tijdens als na de wedstrijd) werd het bier ook voor het grote publiek beschikbaar gemaakt, zodat wij hem ook eens kunnen proeven. Hij schenkt een troebel blond met een mooie witte kraag die lang blijft staan.

Frisse neus op wit brood en tarwe. Roze pompelmoes. Lentefris zonder enige complexiteit noch kapsones.

Op de tong is hij een tikkeltje romig, op citrustoetsen, abrikozen en tarwe. Met een zacht bittertje als van het witte vlees van een pompelmoes. Een absolute doordrinker en dorstlesser, ideaal voor na een inspannende wandeling (of voetbalmatch).

De finish gaat van zoetzuur naar bitter, maar is wel erg kort.

Verwacht hier niet te veel van en je zal niet teleurgesteld zijn. Zie het in zijn genre. Ik drink dit stukken liever dan een Brugs tarwebier of een Hoegaarden, dus in die zin zeker een geslaagde pint!

PS. Een ‘black swan theory’ is een onverwachte en/of onvoorspelbare gebeurtenis met grote invloed.

Geproefd door Mark Dermul op 27-12-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).