Deze morgen heeft de postbode de beloofde samples van Mark Dermul gebracht.
De 3 Return samples zijn 1 . Auchentoshan 18y
2. Nikka alt malt
3. Wild Turkey Rare breed
Bedankt alvast Mark en mijn tasting notes zal ik binnenkort online plaatsen.
'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!
Deze morgen heeft de postbode de beloofde samples van Mark Dermul gebracht.
De 3 Return samples zijn 1 . Auchentoshan 18y
2. Nikka alt malt
3. Wild Turkey Rare breed
Bedankt alvast Mark en mijn tasting notes zal ik binnenkort online plaatsen.
Comments are closed.
Maar op deze manier leren we weer al bij he. Ik begin u wel te volgen in uwe chocolade maar ik ruik meer praline. Nu dat zou wel kunnen omdat jij van de double lait ( lekker) spreekt. Nu op gebied van smaken herkennen ben ik ook nog gene krak hoor.
Het is niet echt de pure chocoladesmaak die ik terugvind, maar eerder een zachte toets. Ken je de double lait-chocolade van cote d’or? Awel, die geur vind ik terug. Ik ruik dus eerder de chocolade dan ik hem proef. Maar smaken kunnen inderdaad hard verschillen. Ik ben persoonlijk geen krak in het herkennen van bepaalde smaken, maar ik weet wel wat ik lekker en niet lekker vind en de Wild Turkey Rare Breed vind ik zeker en vast lekker.
Daaraan zie je nu dat smaken duidelijk verschillen. Ik heb nog de whisky nog een keer geproefd en ik proef daar totaal iets anders in dan jij Tom. Het pittige proef ik ook maar de chocolade vind ik totaal niet terug. Voor mij is het sinaasappel, vanille, munt en diene pepper weer. De peper zal volgens mij komen van de rye die er in zit. Maar ja wie ben ik he.
De Wild Turkey Rare Breed heb ik ook geproefd (één van de vijf samples die ik van Mark gekregen heb, waarvoor nogmaals dank) en ik ben er enorm van verschoten, in de positieve zin. Ik vond hem pittig en zoet tegelijk. Ik proefde zelfs een beetje chocolade, vergelijkbaar met de Lasanta-versie van Glenmorangie. Zeer goed.
Mark ik reeds mijn eerste sample geproefd en het was de Wild Turkey. Dit zijn mijn bevindingen : Een complexe neus die ik zelf wel agressief vond met sporen van sinaasappel en voor mij toch ook wel peper in. De smaak was even complex met sporen van diezelfde peper en vanille en munt? De afdronk is lang met die terug komende peper in. Voormij is er iets teveel die peper in maar zeker geen slechte whisky maar ook niet iets waar ik warm van loop. Ik ga hem een score geven van 78 punten.
Ik hoop dat ik hier niet de mist in ga want dit is de eerste keer dat ik tasting notes maak.
Mag ik vragen wat jullie hier van denken? Hopelijk is mijn leermeester Jurgen hier tevreden mee. Ik verwacht dan ook punten van hem op mijn tastingnotes.
Graag gedaan. Voor wat hoort wat. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!