Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park 12 Year Old Viking Honour

Tasting Notes Posted on 06/12/2022 16:58

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park 12 Year Old Viking Honour, OB 2021
Kleur: licht goud
ABV: 40%

Viking Honour

Aan het einde van de tour bij Highland Park, werden Dearly Beloved, Manny en ik uitgenodigd in de tasting room. Deze 12-jarige Viking Honour was de malt waarmee de debatten werden geopend.

Op de neus is het wederom flink wat geel fruit en honing met een zacht streepje rook, maar deze ruikt ‘donkerder’ dan de 10-jarige, als u begrijpt wat ik bedoel. Wat meer vanille en abrikozen, hint van rood fruit en noten. Wellicht meer sherry casks in de mix.

Hij heeft een lichte body. Bijna olieachtig. Op smaak keert eerst het fruit terug dat dan ondersteund wordt door een zachte rokerigheid en peper. Die peper wordt zelfs een beetje warmend. Da’s best aangenaam.

De afdronk is middellang, zoet en peperig. De rook deemstert langzaam weg.

Hoewel hij niet op kan tegen de 12-jarige van een decennium geleden, blijft deze expressie van Highland Park toch de moeite. Zeker voor de prijs van zo’n 50 EUR.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-11-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Highland Park 10 Year Old Viking Scars

Tasting Notes Posted on 06/12/2022 06:56

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park 10 Year Old Viking Scars, OB 2020
Kleur: licht goud
ABV: 40%

Viking Scars

Tijdens onze quasi privé-tour bij Highland Park in september 2022, proefden we deze 10-jarige tijdens het introductiefilmpje. Aangezien ik als chauffeur een zogenaamde ‘driver’s kit’ meekreeg, kan ik deze thuis op mijn gemak proeven.

De neus is eerder zoet op allerhande geel fruit met de nadruk op bessen. Honing bij de vleet en een zachte toets van kampvuurrook. Hint van assen. Erg toegankelijk en fris.

Op de tong zet die zoete fruitigheid zich verder door, maar wordt het geheel wel mooi omfloerst door een mooie rokerigheid. Het geeft de malt gewicht en body. Wat aardse toetsen tekenen present. Dit is erg aangenaam.

De afdronk is licht herbaal, zacht rokerig en zoet. Middellang.

Dit is de entry level malt van Highland Park en in die optiek mag hij er best wezen!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-11-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).