Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Genever: Filliers 21 Year Barrel Aged

Tasting Notes Posted on za, april 03, 2021 16:32:20

Distilleerderij: Filliers
Regio: België
Fles: Genever 21 Year Barrel Aged
Kleur: oud goud
ABV: 46%

Banaan & Kokosnoot

De 21-jarige is het summum van vakmanschap volgens de woordvoerder van Filliers. Ik ben bereid hem onmiddellijk te geloven. Maar uiteraard nemen we de proef op de som door hem aan de lippen te zetten. Gebotteld op 46%.

Ja, die neus is erg goed! Kokos, melkchocolade, banaan, kaneel en saffraan. Komt erg aromatisch en rijk over. Doet zelfs heel even aan een mooie bourbon denken.

Op de tong is hij zalig qua body: stroperig en vol. Je kan hier bijna op kauwen. Zoet en snoeperig, fruitig en rond. Banaan en kokosnoot verschijnen weer voor mijn geestesoog. Bruin brood, cuberdons en kruidnagel. Drop en kardemom.

De afdronk is lang, mierzoet doch bevredigend.

Boeiende en lekkere genever, zoveel is zeker, hoewel ik de 17-jarige verkies. Zo rond de 80 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 10-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).Genever: Filliers 17 Years Barrel Aged

Tasting Notes Posted on za, april 03, 2021 06:31:43

Distilleerderij: Filliers
Regio: België
Fles: Genever 17 Years Barrel Aged
Kleur: oud goud
ABV: 44%

Rafaello

17 jaar lijkt me toch al wel de moeite, neen? Hoeveel genevers ken je die zo lang op een eikenhouten vat mochten rusten? Na zijn lange winterslaap werd deze Filliers gebotteld op 44%.

Ah, dat is nu eens een erg mooie neus, zie! Witte chocolade, vanille, honing, crème brûlée, amandelschaafsel, kokosnoot. Doet me denken aan Rafaello van Ferrero Rocher! De hint van shampoo nemen we voor lief. Flink wat toffee ook. Dit vind ik erg goed!

Olieachtig, zacht, zoet. Wederom heel wat chocolade en kokosnoot, karamel en hints van kinine en zoethout. Een vloeibaar dessertje met peper in zijn gat!

De afdronk is lekker lang, kruidig, hartverwarmend.

Dit is top. De tannine is zo goed als weggerijpt om plaats te maken voor niets minder dan heerlijk zoete en snoeperige toetsen. Pure verwennerij. Zo rond de 60 EUR. Aanrader!

Geproefd door Mark Dermul op 10-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).