Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Isla del Ron 13 Year Old 2000 Barbados Rum

Tasting Notes Posted on 11/03/2013 18:04

Bottelaar: Isla del Ron
Regio: Barbados
Fles: Isla del Ron 13 Year Old 2000 Barbados Rum, 215 bts
Kleur: vol goud
ABV: 61,6%

Mokka

Thomas Ewers is vooral bekend als de man achter het Duitse label Malts of Scotland. Maar sinds 2013 is hij ook gezwicht voor de betere rum. Hij bottelt deze onder het label Isla del Ron (wat zoveel betekent als eiland van de rum). Het betreft telkens een single cask in gelimiteerde oplagen. We beginnen dit straatje van vijf met de jongste, een 15-jarige rum uit Barbados.

Op de neus mierzoet en kruidig, natuurlijk. Suikerriet, gekarameliseerde appel, mokka en slagroom. Maraschino kersen en zoethout. Kruidnagel en hazelnoten. Uitnodigend.

Heel krachtig en pittig gekruid op smaak. Opnieuw flink zoet met mokka in de hoofdrol. Rond en romig. Fris voor een rum.

De finish is warm en lang, met wederom die mokka en nootmuskaat op het sterfbed.

Fris, jong rummeke. Eentje voor bij een appelgebak, zou ik durven zeggen. Bij The Bonding Dram te krijgen voor 49 EUR.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-03-2013
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Glenglassaugh Evolution

Tasting Notes Posted on 11/03/2013 07:46

Distilleerderij: Glenglassaugh
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenglassaugh Evolution, ex-Tennessee cask, 6.000 bts
Kleur: stro
ABV: 57,2%

Golden Delicious

Dit is nieuwe Glenglassaugh, waarmee ik bedoel dat het whisky is die werd geproduceerd door het nieuwe team onder leiding van Stuart Nickerson. Na de Glenglassaugh Revival, de eerste release, komt nu dus de Evolution. Deze whisky rijpte op first fill bourbonvaten uit Tennessee, te weten van de George Dickel distilleerderij.

De neus is niet zo granig of spirity als ik verwacht had (dit is immers een jong beestje). Beetje boterachtig met heel wat vanille. Appels en peren worden wat verdrukt door toffee en butterscotch. Mooie toets van kokosnoot. Hint van hooi.

Stevige body, moet ik zeggen. Mierzoet van de butterscotch en de vanille, met mooie kruiden. Tikje woodspice en steranijs. Golden Delicious appels en zoete peren. Opnieuw kokosnoot. Een mooie verderzetting van de neus dus. Behoeft geen water.

Op de betrekkelijk lange afdronk krijg ik vooral de kokosnoot terug.

Wow, ik had niet gedacht dat deze nieuwe Glenglassaugh mij zo zou bekoren. Dit is echt lekker. Net geen 70 EUR. Bedankt, Malts@Home voor dit mooie geschenk! Je kan hem daar voor 55 EUR krijgen.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-03-2013
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).