WhivieNiek stuurde nog een late tip voor wie niet weet wat klaar te
maken voor eindejaar!
EEND
MET WHISKY
Benodigdheden:
–
een eend van ong. 5 kg.
–
2 grote flessen schotse whisky
–
500 gr. speklapjes
–
1 fles olijfolie
Bereiding:
1.
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
2.
De oven gedurende 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
3.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
4.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
5.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
6.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
7.
Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky
vullen.
8.
Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.
9.
Nog een halff glav insjenke en opdlinke.
10.
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke
11.
Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand
doenn.
12.
Deh hove een sgop geve.
13.
Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.
14.
De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke.
15.
Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape.
16.
Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.
17.
De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape.
18.
Tkapotte glazz epvege enn deent trug in de hove duuwe.
19.
Deent uitsgelde en hardur duuwe.
20.
De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.
21.
Opstaan fan de floer en de spekreepjez onder de kaast veege.
22.
Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en… togmaa blijfe sitte…
23.
Ui te vless dlinke wandte glave sijn kabot.
24.
Denoven afsette, dooge sluite en omfalle.
Smakelijk!
Hey,
het is niet voor niks de dag van de ‘onnozel kindekes’ vandaag!