Bottelaar: Douglas Laing
Regio: Schotland
Fles: Scallywag, Speyside Blended Malt, Douglas Laing, b. 2019
Kleur: amber
ABV: 46%
Prettig
Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts is een award-winnende reeks van 6 releases die de zes verschillende regio’s vertegenwoordigen. The Epicurean voor de Lowlands, Scallywag voor de Speyside, Timorous Beastie voor de Highlands, The Gauldrons voor Campbeltown, Rock Island voor de eilanden en tot slot Big Peat voor Islay. Ik zet ze graag nog even allemaal voor u op een rijtje. In het glas zit de Scallywag 10 Year Old Blended Malt.
Heerlijk zoete neus op rode appels, karamel, koffiebonen, herfstbladeren, chocolade met rozijntjes en Café Noir koekjes. Lekker waxy, ook. Dit is een prachtige neus.
Op smaak komt de herfst terug, maar wordt mooi aangevuld met toetsen van rood fruit (aardbeien op kop) en een hint van ciderappels. Prikkelt de tong op een aangename manier. Wordt midpalate zelfs wat snoeperig. Prettig.
De afdronk is lekker lang, kruidig en zacht drogend.
Dit brengt alleszins mooie herinnering terug naar die prachtige dag met Fred Laing en Cinoco op 19 mei 2019. Hij fluisterde mij toen in dat Glenburgie, Macallan, Glenrothes en Mortlach een hoofdrol spelen in deze blended malt.
84/100
Geproefd door Mark Dermul op 14-01-2025