Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Milk & Honey Single Cask for The Barrel Baron

Tasting Notes Posted on di, mei 17, 2022 16:52

Distilleerderij: Milk & Honey Distillery
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey 3 Year Old 2018 Single Cask for The Barrel Baron, ex-bourbon cask #2018-0634, 150 bts
Kleur: amber
ABV: 67.3%

Excellent

Ik had het voorrecht dat ik deze reeds in november vorig jaar al eens mocht voorproeven van Marcel. Niet dat hij mijn mening nodig had om te beslissen of hij deze al of niet zou bottelen. Deze whisky spreekt vanaf de eerste tot de laatste druppel voor zich. Maar wat knap dat The Barrel Baron – die tenslotte nog steeds als ‘new kid on the block’ beschouwd kan worden – dit prachtige cask te pakken heeft gekregen. De dag waarop de fles toekwam – 17 mei – heb ik hem meteen geplopt en deze notes gepubliceerd. Sommige dingen kunnen nu eenmaal niet wachten.

Uitstekende neus! Krachtig op vanille, Werther’s Echte, limoen, marsepein en zachte kruiden. Hooi en honing. Ronduit schitterend, echt waar. Bij het beste wat ik al van dit Israëlisch huis mocht ruiken. En ja… hij kan de vergelijking met de schitterende Dead Sea probleemloos aan! Voeg je er wat water aan toe – kan ik me voorstellen met zo’n ABV – dan komt de eik iets meer tot uiting en wordt de malt iets scherper.

Met een alcoholpercentage van 67.3% zou je verwachten dat je de brandweer moet bellen, maar dat is absoluut niet het geval. Van perfecte integratie gesproken. Wel intense hitte, maar niet brandend. Bijzonder kruidig, hoor. Getoaste eik met een zilt randje, zoetzuur op pompelmoes met een mooie zoete laag van honing, karamel en vanille daaroverheen. Echt… water is niet nodig. Maar hij verdraagt het wel. Hij ruilt dan wat zoetigheid in tegen eikenhout.

De afdronk is lang, warm en zoet met flink wat woodsmoke op het sterfbed. Man, dat doet deugd! Verdund blijft hij minstens even lang, maar komt er aanzienlijk wat hout bij, wat voor mij niet hoeft.

Excellente keuze! Kudos aan Marcel dat hij de hand kon leggen op dit vat én aan Tomer Goren en zijn team van de Milk & Honey Distillery dat ze dit uit hun alambieken en vat konden toveren.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).Mark’s Whisky Ramblings 442: Wolfburn 7 Year Old 2015 Ukraine Humanitarian Appeal

Mark's Whisky Ramblings Posted on di, mei 17, 2022 07:02

Kudos aan Belgisch bottelaar Klubb23 die het initiatief nam om Wolfburn te overtuigen een botteling uit te brengen ten voordele van de humanitaire acties voor Oekraïne. En hoewel Wolfburn het initiatief verder open trok en nog eens 1550 flessen bottelde (met zwarte capsule) voor alle markten, werden er 112 flessen (met zilverkleurige capsule) en apart label op de doos, voor België gebotteld. De opbrengst van de verkoop gaat naar het solidariteitsfonds Oekraïne 12-12. Ik weet dat het maar een hele kleine bijdrage is die ik lever door een fles te kopen, maar iets is altijd beter dan niets.