Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: La Trappe Tripel

Tasting Notes Posted on 10/12/2021 16:39

Brouwerij: Koningshoeve
Regio: Nederland
Fles: La Trappe Tripel, 75cl
Kleur: donkerblond
ABV: 8%

Graeffe

De Tripel van La Trappe, het trappistenbier uit Berkel-Enschot, schenkt donkerblond met een mooie witte kraag die doorheen heel mijn proefsessie blijft staan. Hij schenkt donkerblond (dus iets lichter dan de Isid’or die ik net proefde) en heeft een iets hoger alcoholpercentage, i.e. 8%.

Kijk, daar hou ik nu echt van zie. Fris en fruitig op abrikoos, perzik en zachte honing met een florale toets. Dat maakt deze tripel zo heerlijk fris en toegankelijk.

Dat fruitige wordt op smaak nog verder ondersteund door een zoete toets van Graeffe suiker (u weet wel, die lichtbruine suiker die we zo graag op onze pannenkoeken doen).

De afdronk is licht bitter en eveneens wat drogend, wat me onmiddellijk naar een volgende slok doet verlangen.

Erg lekker en zomers bier – met klasse.

Geproefd door Mark Dermul op 06-08-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Bier: La Trappe Isid’or

Tasting Notes Posted on 10/12/2021 06:37

Brouwerij: Koningshoeve
Regio: Nederland
Fles: La Trappe Isid’or, 75cl
Kleur: amber
ABV: 7.5%

Isidorus

La Trappe Isid’or is een Nederlands trappistenbier dat voor het eerst werd gebrouwen in 2009, ter gelegenheid van de 125e verjaardag van de trappistenbrouwerij. Het bier is vernoemd naar Broeder Isidorus, de eerste brouwer van de abdij in Berkel-Enschot. Het schenkt een prachtig amberkleurig met een mooie beige kraag die lang stand houdt. Het water komt me al in de mond bij het schenken.

De neus is fruitig, floraal en kruidig en erg complex. Rozijnen en karamel zijn voor mij de hoofdnoten, maar hier is veel meer aan de gang.

Fris bij de aanzet, maar evolueert erg snel van fruitig naar zoete mout en karamel.

De bitterheid in de afdronk, die lekker lang is, maakt het plaatje compleet.

Oorspronkelijk ging dit een éénmalig brouwsel zijn ter viering van de 125e verjaardag, maar het viel zo in de smaak dat ze het zijn blijven maken. We kunnen daar enkel maar blij om zijn.

Geproefd door Mark Dermul op 06-08-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).