Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Grant 24 Year Old 1995 Signatory Cask Strength for The Nectar

Tasting Notes Posted on vr, februari 19, 2021 16:00:56

Distilleerderij: Glen Grant
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Grant 24 Year Old 1995/2019 Signatory Vintage, Cask Strength Collection, Specially Selected by The Nectar, bourbon barrel #88191, 230 bts
Kleur: goud
ABV: 49.9%

Diepgang

Wederom zo’n prachtige decanter uit de Cask Strength Collection van Signatory, deze keer gevuld met een Glen Grant uit 1995 die maar liefst 24 jaar lang gerijpt heeft op een bourbon barrel. Hij werd geselecteerd door en gebotteld voor de Belgische importeur The Nectar.

Hola! Deze is op de neus een waar bommetje met flink wat banaan, honing, karamel en vanillepudding. Niet complex, maar prachtig in zijn eenvoud. Heerlijk.

Lekker romig op de tong, vol en rijk van smaak. Vanille, wat witte peper en flink wat honing gaan mooie toetsen van banaan en nu ook abrikozen vooraf. Wordt best krachtig, moet ik zeggen. Hij wordt zowaar zelfs een beetje old school en levert veel meer diepgang dan de neus deed vermoeden. Erg lekker, inderdaad.

En dan is er nog die lange, warme, bevredigende afdronk die me stiekem naar een tweede glas doet verlangen.

Uitstekende vatselectie. Bedankt Benny & Maarten!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-10-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).Glen Grant 19 Year Old 1997 Signatory Vintage

Tasting Notes Posted on vr, februari 19, 2021 06:59:43

Distilleerderij: Glen Grant
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Grant 19 Year Old 1997/2017 Signatory Vintage, hogsheads #70301+70302
Kleur: goud
ABV: 43%

Heidebloemen

Het aantal vaten dat Signatory van Glen Grant gebotteld heeft is niet meer te tellen. Deze Vintage 1997 is een vatting van twee hogsheads en werd dan versneden naar 43%.

Lentefrisse neus op jonge appeltjes, mandarijn en heidebloemen. Daar komt nog wat vanille bovenop en een mespuntje witte peper. Amandelschaafsel op de achtergrond. Erg fris en monter.

De body is prima. De malt is onmiddellijk honingzoet met een klein prikkeltje van de alcohol. Het witte fruit en de mandarijntjes verschijnen opnieuw, maar van de noten geen spoor meer. In de plaats wel wat meer citrus dan verwacht met wat pompelmoes in de mix. Belachelijk gevaarlijk drinkbaar.

De afdronk is niet erg lang, maar voldoende om bevredigend te zijn.

Een kaarterswhisky tot en met. Merci voor het sample, Benny.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-10-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).