Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Moersleutel Crank the Juice

Tasting Notes Posted on 15/09/2024 16:30

Brouwerij: Moersleutel
Regio: Nederland
Fles: Moersleutel Crank the Juice, Hazy IPA, 440ml
Kleur: troebel goudblond
ABV: 5.5%

Fruitmolen

Crank the Juice is een zogenaamde Hazy IPA uit Alkmaar van de jongens en meisjes van craft brewery Moersleutel. Weer zo’n mooi label waar allerhande fruit door de vleesmolen gedraaid wordt (of is het dan een fruitmolen?). Goed gevonden! Deze schenkt een troebel (ah, ja!) goudblond met een witte kraag met kleine belletjes. De kraag gaat relatief snel liggen en laat een films van zo’n 2mm op het bier staan.

Bitterzoete neus op appelsiensap en ananas met een hint van mango. Ja, dit is een fruitbommetje met een mooi bitter randje.

Zoals te verwachten was, kapt deze veel te vlot naar binnen. Het feit dat hij op een aanvaardbaar alcoholpercentage gebotteld werd, zit daar voor veel tussen. Heerlijk verfrissend op vooral citrusfruit, maar ook op smaak flirt deze Crank the Juice met wat tropische toetsen.

Finish? Welke finish? Hier is geen sprake van. Rap nog een slok nemen, zie!

Heerlijk verfrissende Hazy IPA, gebrouwen van mout, tarwe en haver met prachtige fruittoetsen. Als IPA en soortgelijke jouw stijl zijn, dan ga je deze geweldig vinden. Merci, Benny!

Geproefd door Mark Dermul op 30-03-2024



Bier: Moersleutel Could You Pass Me The Insulated Cable Cutter

Tasting Notes Posted on 15/09/2024 06:30

Brouwerij: Moersleutel
Regio: Nederland
Fles: Moersleutel Could You Pass Me The Insulated Cable Cutter, TIPA, 440ml
Kleur: goud
ABV: 11%

Perzik

TIPA? Zij u TIPA? Dat moest ik even Googlen… Is een IPA waarbij alles ‘tripel’ is. Het bier is bitterder, hoppiger en fruitiger dan een DIPA, maar dus zwaarder dan een IPA. Veel zwaarder… Deze zit immers op 11%. En wat een naam, alweer? Hiervoor werd gebruikt gemaakt van drie hopsoorten, zijnde Galaxy, Citra en Callista. Hij schenkt troebel, maar goudkleurig met een spierwitte kraag die mooi blijft staan. Ik krijg wel wat gistvlokken mee, maar die neem ik voor lief.

Net als zijn broertjes is ook deze erg fris en fruitig op de neus met een mooi bitterzoet randje. Denk pompelmoes, maar ook meloen en perzik. Agrums op de achtergrond. Ook deze TIPA flirt met de tropen.

Heerlijk mondgevoel. Een pak ronder dan de broertjes en bijna romig. Maar ook – niet geheel onverwacht – een tikkeltje boozy. Tropisch fruit komt eerst, gevolgd door een zacht bittertje als van een druivenpit.

Je kan toch al van een afdronk spreken in die zin dat de perzik en pompelmoes nazinderen en doen verlangen naar een volgende slok.

Op jouw gezondheid, Manny! Tip voor een weekendje weg: brouwerijbezoek bij Moersleutel en dan 3km stappen tot bij Wullie van de Hielander voor een geweldig whiskydiner, wat denk je? Hopla, geboekt! Iets om naar uit te kijken.

Geproefd door Mark Dermul op 31-03-2024