Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: La Double L

Tasting Notes Posted on 14/08/2021 16:53

Brouwerij: LaMu
Regio: Charleroi, België
Fles: La Double L, saison
Kleur: goudblond
ABV: 5.8%

BMW

La Double L by L. Louyet is de volledige naam van dit biertje, dat bij LaMu – La Manufacture Urbain – gebrouwen wordt voor de BMW concessies waarvan Louyet eigenaar is. Je kan het maar op twee manieren te pakken krijgen: online bestellen of cadeau krijgen bij je nieuwe wagen. We kozen voor een Stormtrooper-witte X1. Oh en voor ik het vergeet: voor mijn madam was er een boeketje bloemen. Soit. Hij schenkt goudblond en licht troebel met een prachtige witte kraag die lang blijft staan.

Frisse en bittere neus met zachte citrustoetsen. Hij moet het vooral van de hoppen hebben, zoveel is duidelijk. Wel een mooi moutig hart. Dit leunt erg dicht aan bij een IPA en dat stemt me blij.

Op smaak is hij vooral moutig, bitter en dorstlessend, niet zozeer fruitig, laat staan zoet. Maar gaat erg vlot binnen en doet deugd op mijn zonovergoten terras.

Voor zover je bij een bier al van een finish kan spreken, is deze relatief kort en bitter.

BMW: Bitter Moutig Water. Voor echt drinkplezier (ziet u wat ik daar deed?). Erg van genoten.

Geproefd door Mark Dermul op 01-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Bier: Embrasse Blended Oak Dochter Van de Korenaar

Tasting Notes Posted on 14/08/2021 07:52

Brouwerij: Dochter van de Korenaarv
Regio: België
Fles: Embrasse Blended Oak Series, 33cl
Kleur: bruin
ABV: 9%

Whiskey

Dochter van de Korenaar uit Baarle-Hertog staat bekend om zijn degustatiebieren en heeft al flink wat spul op de markt met een houtrijping. De Embrasse proefde ik eerder reeds, maar deze release uit september 2019 is weer een beetje speciaal. Het is een blend van verschillende whiskey barrels, vandaar de naam Blended Oak. Gezien de gehanteerde schrijfwijze vermoed ik dat het om Amerikaanse vaten gaat, maar zekerheid heb ik daarover niet. Ik ben eens benieuwd. Hij schenkt donkerbruin (bijna zwart) en offreert een hoge kraag die lang blijft staan. Ziet er smakelijk uit!

Goh, op de neus is dat meteen donkerzoet op pruimen, rozijnen, karamel en chocolade. Geroosterde noten en iets van koffie. Duidelijke whisk(e)y toets op de neus, hoor. Lekker.

Hij is lekker romig en een beetje zwaar. Koffie, karamel, donker fruit en honing, maar ook een goeie carbonatie waardoor hij gevaarlijk vlot binnen gaat. Lekker!

De afdronk is kort, zoet en verfrissend.

Lekker! En de whiskey (whisky?) toets is onmiskenbaar en aangenaam.

Geproefd door Mark Dermul op 30-05-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).