Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Secret Speyside 26 Year Old 1993 The Whisky Agency

Tasting Notes Posted on 21/06/2021 16:57

Bottelaar: The Whisky Agency
Regio: Speyside
Fles: Secret Speyside 26 Year Old 1993/2020, Sherry Hogshead
Kleur: brons
ABV: 49.3%

Pareltje

The Whisky Agency bottelde deze Secret Speyside uit 1993 (goeie ervaringen mee!) met Heads & Tails uit Canada. Het sherryvat heeft hem een heerlijk kleurtje gegeven.

Zachte, gelaagde neus op een stofpotje van pruimen, rozijnen en dadels besprenkeld met chocoladeschaafsel en mokka. Hazelnoten gedrenkt in karamel. Snuiftabak en Werther’s Echte. Koffie verkeerd, eucalyptus nootmuskaat. Hmmm, hemels!

Erg zacht op de tong, mierzoet en stroperig. Eerst opnieuw dat heerlijke stofpotje van donker fruit, alvorens de kruiden aan het woord komen: nootmuskaat, kruidnagel, zoethout en een mespuntje kaneel. Allemaal erg zoet, maar met een prima balans. Een vloeibaar snoepje.

De afdronk is lekker lang, pittig gekruid en hartverwarmend, met een mooi bittertje op het sterfbed.

Weer zo’n pareltje uit de Edrington stallen waar we er de afgelopen maanden wel meer van hebben zien verschijnen. Maar ik herhaal het graag: als het zo lekker is, mogen ze blijven komen.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Secret Speyside 28 Year Old 1991 The Whisky Agency

Tasting Notes Posted on 21/06/2021 06:54

Bottelaar: The Whisky Agency
Regio: Speyside
Fles: Secret Speyside 28 Year Old 1991/2020, Barrel, 186 bts
Kleur: licht goud
ABV: 44.0%

Fris en Monter

We worden tegenwoordig met allerlei ‘secret’ dit en ‘secret’ dat om de oren geslagen, maar zolang de whisky goed is, malen we daar niet om. Dit is een Secret Speyside te slapen gelegd in 1991 en gebotteld door het Duitse The Whisky Agency.

Zalig zoete en frisse, zeg maar heldere neus op appels, kiwi, kruisbessen, gras en boterbloempjes. Wat honing, vanille en kinine. Lente in het glas.

Bijzonder zacht op de tong. Erg aantrekkelijk, fris en monter, maar gevaarlijk drinkbaar. Spirit-driven, zoals men zegt, waarbij de gerst omfloerst wordt door geel fruit, banaan incluis wat voor een romige toets zorgt. Een frisse fruitsla.

De afdronk is niet echt lang, maar wel heerlijk zoet. Fanta op steroïden.

Lekker fruitig, fris en zomers spul, dit.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).