Distilleerderij: Maker’s Mark
Regio: USA
Fles: Maker’s Mark (Red Wax)
Kleur: koper
ABV: 45%
Nougat
Het verhaal van Maker’s Mark loont echt de moeite om eens
na te lezen. Ik kan u het boek ‘Bourbon’ uit 2016 van Fred Minnick hartelijk
aanbevelen. De stokerij ging pas in 1954 van start en is altijd al een beetje
tegen de stroom ingegaan en positioneerde zich (destijds) als luxe bourbon. Het
idee van de rode was kwam van de echtgenote van de eigenaar en werd
onmiddellijk gepatenteerd. Rogge gebruiken ze niet. Naast maïs gaan er
wintertarwe en gemoute gerst in de mashbill.
Eerder muffige neus op wit brood, boerenboter en bruine suiker.
Nougat en hazelnoten. Appelsienen op de achtergrond. Zelfs iets van koude thee.
Niets wereldschokkends, echter.
Hij is mooi romig op de tong. Onmiddellijk mierzoet met een
groene toets. Denk karamel, appelsien, gummi bears, kokos en kersenlikeur. Best
aangenaam.
Verrassend lange finish waarin de kruiden met de aandacht
gaan lopen.
Het is al jaren geleden dat ik deze nog geproefd had, maar
ik herinner mij hem een pak zoeter, maar daarom niet beter. Deze batch valt mij
goed mee.
81/100
Geproefd door
Mark Dermul op 09-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).