Distilleerderij:
Macallan
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Macallan Edition No 2
Kleur: brons
ABV: 48.2%

Roca

Tot mijn spijt heb ik de Macallan Edition No 1 gemist, maar
No 2 en No 3 staan hier nu voor mij te pronken en ik ga ze even H2H zetten.
Edition No 2 is een samenwerking tussen Macallan’s Bob Delgarno en de drie
bekende Spaanse chefs van El Cellar de Can Roca (tweemaal reeds beste
restaurant ter wereld), de broers Joan, Josep en Jordi Roca. Het is een combinatie van sherry puncheons,
butts en refill hogshead.

Peperkoek, rozijnen, toffee, mokka, mandarijn, Ovomaltine,
bruin brood, herfstbladeren, gebakken appeltjes en ahornsiroop. Nog een hint
van espresso en wat Cadbury’s melkchocolade met gedroogde stukjes fruit in.
Lekker zoet en best complex. Deze neus heeft veel te bieden.

Het mondgevoel is prima. Rond, romig en onmiddellijk groots
qua kruidigheid en fruitigheid. Pepers, gember, abrikozengebak, bosbessen en
kaneel. Bruine toast met appelsienconfituur. Zoethout en honing. Erg aangenaam.

De romigheid wordt bijna stroperig in de lange afdronk vol
pepers en rozijnen, met gesuikerde appelsienschillen op het sterfbed.

Een zoete en intense Macallan die me erg aangenaam
verraste.

87/100

Geproefd door
Mark Dermul op 03-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).