Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Smoking Buffalo (2nd edition)

Tasting Notes Posted on 05/03/2011 16:54

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park 1998/2011 13YO ‘Smoking Buffalo 2nd edition’, WIB & The Bonding Dram (60/288 bts)
Kleur: stro
ABV: 56,5%

1 – 1

Na het succes van de eerste editie van de Smoking Buffalo kon een tweede editie niet langer uitblijven.

Voor deze 2nd edition lieten Bart van Whisky Import Belux en Jeroen van The Bonding Dram, Higland Park cask 717 bottelen op vatsterkte van 56,5% onder het ondertussen beruchte en vervaarlijke uitziend Smoking Buffalo-label.

Op Zoë’s birthday tasting konden we deze Smoking Buffalo (2nd edition) reeds in avant-première proeven. Toen grapten Dersou en ik nog tegen Jeroen dat deze dram rook naar zeep, shampoo en whisky gemengd met RedBull. Niet daarvan deze keer!

Deze ‘Gantoise’ Higland Park geurt zeer romig. Op z’n Gents gezeid: ’t riekt noar ne spekkewinkel. Chocolademelk, de snoepbar in de bioscoop, zoete anijs, zoete amandel en marsepein: al wa da goe es!

De vol, romige palate proeft naar chocolade, nougat en rijp donker fruit.

De lange, frisse, tintelende afdronk maakt de cirkel rond met die typische Highland Park fleurige aroma’s.

Deze twee Smoking Buffalo’s zijn te verscheiden en hebben elk een te uitgesproken persoonlijkheid, dat het onwijs zou zijn om een winnaar uit te roepen, of ze zelfs al maar te quoteren. Laten we het houden op een gelijkspel tussen twee fantastische Buffalo spitsen!

Score: 1 – 1

geproefd door Niek Verniers en Ilse Everaert op 04-03-2011Smoking Buffalo

Tasting Notes Posted on 05/03/2011 16:15

Distilleerderij: Bowmore
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Bowmore 10 Year Old 1999 ‘Smoking Buffalo’, WIB & The Bonding Dram (45/322 bts)
Kleur: stro
ABV: 47%

1 – 0

Wij vonden onze head-to-head battles een leuke manier (lees: excuus) om meerdere whisky’s op één avond te drinken. Daarom zetten we deze avond in met een echte wedstrijd. ’t Is te zeggen: In de Schotse derde provinciale zou het klinken als FC Bowmore tegen White Star Kirkwall. Maar wij houden vanavond een Gentse stadsderby: Smoking Buffalo vs Smoking Buffalo.

In 2010, ter gelegenheid van de bekerfinale van dat jaar, lieten Bart van Whisky Import Belux en Jeroen van The Bonding Dram – beiden grote KAA Gent supporters – het Bowmore vat nummer 357 bottelen onder de stoere naam Smoking Buffalo.

Deze ‘Gentse’ Islay geurt licht kruidig en een weinig naar turf. Maar ik ruik toch behoorlijk wat jodium en iets wat mij doet herinneren aan de poriënvuller uit de lessen houtbewerking.
Achter een lichte zilte toets is er ook wat gember en de geur van koude as te vinden.

Onze Buffalo smaakt naar hoestbonbons en kruidnagel. Achteraan op de tong luiden aroma’s van hout de finish in.

De medium lange afdronk is bitterzoet, zelfs wat romig met de lekkere smaak van geroosterde hazelnoten.

Score : 1 – 0

geproefd door Niek Verniers en Ilse Everaert op 04-03-2011