Distilleerderij: Lakes Distillery
Regio: UK
Fles: The Lakes Infinity, OB 2021, Oloroso, Palo Cortado, Fino, Manzanilla Casks, 5500 bts
Kleur: koper
ABV: 52.0%

Oneindig

In 2021 verscheen de Infinity in de Whiskymaker’s Edition van deze Britse distilleerderij. Met deze naam wilden ze de constante evolutie van geur en smaak van deze single malt evoceren. Immers, het is een vatting van whisky die rijpte op een panoplie van sherryvaten: Oloroso, Palo Cortado, Fino en Manzanilla.

De neus is verdacht gesloten na het schenken, maar met wat handwarmte komt hij helemaal open en offreert hij een complexe mix van bruin brood, Oosterse wierrook, muskus, kersensap, colasnoep en toffee. Ik ben erg onder de indruk van de complexiteit van deze NAS-whisky! Om de tien seconden ruiken offreert telkens iets nieuws!

Hij is erg clean op de tong, helder en olieachtig. Onmiddellijk bijzonder zoet op dadels en stroop, maar tegelijkertijd lekker kruidig op peper en kruidnagel, met een subtiel zilt randje. Ik ben wederom erg onder de indruk van de complexiteit van deze malt.

De afdronk is zoet, kruidig, heerlijk en bovenal oneindig!

Ik kan maar niet geloven dat The Lakes niet eerder op mijn radar verschenen is. Wat een zalige whisky is dit! Zo rond de 100 EUR.

89/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-06-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).