Bottelaar: Rasta Morris
Regio: Jamaica
Fles: Jamaica 11 Year Old 2010/2021 Rasta Morris, #RM014
Kleur: vol goud
ABV: 63.4%%

WP

Mijn verzameling rum van Rasta Morris blijft compleet, want ik slaagde er in om ook van deze nieuwe release, een 11-jarige Jamaica, twee flessen te pakken te krijgen. Eentje mag al onmiddellijk open, dat spreekt. Hoewel de distilleerderij niet nader genoemd wordt, is het een publiek geheim dat deze rum naar de initialen WP luistert. Nu gij!

Oh, lekker funky op de neus op rubber, humus, tijgerbalsem, bakbanaan en confituur van vijgen. Iets van rietsuiker en houtlijm. Plasticine. Elastiekjes. Onrijpe ananas. Lijkt wel uit een blik geschonken. Machtig.

Een flinke trap tegen je tanden! Het ABV liegt er niet om. Meteen erg romig en pikant op kamfer, witte peper, kruidnagel. Dan wat vanille, kokosmelk, gebakken appels, bakbanaan en vijgen. Een rokerig kantje, dat moet wel van het vat komen. Maar zoals het een waardige Jamaicaan betaamt (ziet u wat ik daar deed?), is hij lekker funky en erg uitgesproken.

Lekker lange afdronk op… euh… niet lachen: pinda’s en nougat.

Had ik al gezegd dat ik begonnen ben met het scoren van mijn malternatieven? Met veel plezier in dit geval. Wat een machtige rum.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-10-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).