Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Secret Orkney 16 Year Old 2003 The Whisky Mercenary

Tasting Notes Posted on wo, oktober 21, 2020 16:01:05

Distilleerderij: Onbekend
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Secret Orkney 16 Year Old 2003/2019, The Whisky Mercenary
Kleur: zonlicht
ABV: 52.2%

Kiezels

Ik moet bekennen, deze botteling heeft een ge-wel-dig label (hetzelfde kan gezegd worden van de Miltonduff en de Tobermory die Jürgen tegelijkertijd lanceerde). En hoewel ook hier de distilleerderij niet genoemd wordt, laat ‘Secret Orkney’ weinig aan de verbeelding over, natuurlijk. We zetten ons schrap voor deze Highland Park.

Erg cleane neus op wit fruit en heide, maar niet veel meer en ook geen rook. Ben ik op het verkeerde been gezet met deze Orkney? Nee, toch?

Ook op smaak krijg ik vooral wit fruit, maar nu schemert toch een mooi schijfje verse limoen door en is er een prachtige rookontwikkeling. Lijkt wel alsof ik kiezels in de mond heb. Beetje kalkachtige structuur. Da’s wel mooi.

De afdronk is geweldig. Warm, kruidig, fruitig zoet en die rook blijft maar hangen.

Eentje die tijd nodig heeft, maar het meer dan waard blijkt te zijn. Merci voor het sample, Jeroen DV.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-10-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Secret Highland 12 Year Old 2007 Nameless Four The Whisky Mercenary

Tasting Notes Posted on wo, oktober 21, 2020 06:15:02

Distilleerderij: Onbekend
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Secret Highland 12 Year Old 2007/2019 Nameless Four, The Whisky Mercenary
Kleur: zonlicht
ABV: 47.8%

Granny Smith

Voor de Nameless Four ging Jürgen zijn heil zoeken in de Highlands. Wederom wordt de distilleerderij strikt geheim gehouden. Enkel de regio, de leeftijd en het alcoholpercentage kunnen we op het label terug vinden.

Granny Smith appels, vanille, kruisbessen en een hint van groene banaan op de neus. Volledig verstoken van kruidigheid. Lentefris.

Op de tong vertoont hij wel enige kruidigheid in de vorm van witte peper en wat gember. Wederom één en al appeltjes en kruisbessen, de hint van banaan is minder present. Iets van munt geeft hem een frisse lift. Compleet foutloos, maar tegelijkertijd weinig uitdagend.

De afdronk is middellang, zacht gekruid op wit fruit.

Beetje allemansvriend. Prima kaarterswhisky. Bedankt, Jeroen DV, voor de sample swap.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-10-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)