Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

London Whisky Shops – de video

Media Posted on 25/06/2011 20:45

Ons whiskyavontuur eindigde in London, waar we van ons blitzbezoek gebruikt maakten om enkele whiskyshops te bezoeken. Uiteraard legden we dat ook op video voor u vast.

Dit was meteen voor ons ook de gelegenheid om de felbegeerde Ardbeg Alligator te proeven. Het avontuur eindige in Heathrow, waar we door de vertraging van de vlucht nog een extra tasting meepikten bij Christos in World of Wiskies.

Dit is meteen het einde van de video-reeks. We hopen dat u er evenveel plezier aan beleefde ze te bekijken, dan wij er aan beleefden ze te maken.

Volgend jaar gaan we weer naar Schotland!



Bottle Your Own – de video

Media Posted on 25/06/2011 10:04

Heel wat distilleerderijen bieden (tegen betaling) aan om een flesje af te vullen aan het einde van het bezoek. Zo ook Auchentoshan, natuurlijk.

Wij vulden flessen 164, 165 en 166 uit vat 11507 dat in november 1996 afgevuld werd. We legden het geheel vast in deze video.

Toen we in september 2010 in de distilleerderij waren, tapten we een fles af van hetzelfde vat. Toen hadden we fles 100, weet u nog? Toen betrof het een 13 Year Old, terwijl het nu dus een 14 Year Old is. Dat wordt een leuke oefening om deze twee met elkaar te vergelijken.

May the Malt be with you!