Mijn vrouwtje – geweldige wijf, als zeg ik het zelf – heeft promotie gemaakt! Ze heeft nu haar eigen team om aan te sturen en moest dus een oud team verlaten. Een afscheidsdiner in een leuke Gentse tent was aan de orde. Maar het aperitief werd ten huize van Clan MacWhivie genuttigd. En terwijl de vrouwen zich tegoed deden aan bubbels en witte wijn, lieten de heren (Stefaan, Sofie’s ‘oude’ baas) en ondergetekende, zich enkele whisky’s welgevallen.

Na afloop van het diner werd er opnieuw bij ons een afzakkertje gepresenteerd. Baileys voor de dames en een kleine peaty party voor de heren. We begonnen met de Bowmore 1999 Smoking Buffalo, gevolgd door een Laphroaig 1996 Malts of Scotland for the Bonding Dram en sloten af met de Ardbeg Rollercoaster. De Laphroaig werd dusdanig door Stefaan gesmaakt dat ik niet anders kon dan hem 10cl af te gieten (zijn Droopy-look had er niets mee te maken!).

Daags nadien kwam Sofie aanzetten met een flesrestje dat Stefaan me in ruil wilde aanbieden. Het was de in 2008 op 51,9% gebottelde Daily Dram Undercover No 2.

Hij werd in 1984 gedistilleerd op het eiland Skye. Dat betekent dat het een Talisker is, natuurlijk, want dat is tot nader bericht de enige distilleerderij op dit eiland. We zullen hem met veel gusto aan de lippen zetten in de niet al te verre toekomst. Alvast bedankt, Stefaan!

May the Malt be with you!