Distilleerderij: Cameronbridge
Regio: Schotland
Fles: Cameronbridge 38 Year Old 1982/2020, BYOB-C, Mobsters on Mopeds, 50 bts
Kleur: oud goud
ABV: 50.8%

Snoepketting

Ooh, de jongens en meisjes van het Belgische whiskycollectief BYOB-C, kortweg ‘biopsy’, hebben weer een Mobster on Mopeds uit, dit maal met een heuse Flandria motorfiets op het label. De negende al en meteen ook de tweede grain, na die zomerse Cambus 1987 van twee jaar geleden. Deze keer kozen ze voor een 38-jarige Cameronbridge!

Bijzonder zoete neus op vanille, banaan, witte chocolade, snoepketting en kersensap. Hint van limoenschil en meringue. Erg aangenaam.

Prima body. Lekker zacht en mondvullend. Onmiddellijk onmiskenbaar grain met flink wat peper, kruidnagel, zoethout en vanille, terwijl het fruit naast banaan nu ook aan perzik en kersen doet denken. Potloodslijpsel en iets van grafiet. Crème brûlée. Marshmellow. Romig vanaf de tweede slok. Wat is dit goed, zeg.

Lekker lange afdronk op banaan en vanille, met een pittig pepertje op het sterfbed.

Geweldige keuze van onze vrienden van BYOB-C.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-03-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).