Distilleerderij: Glen Elgin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Elgin 12 Year Old 2006/2019 The Nectar of the Daily Drams
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Schone van Boskoop

Gaf ik laatst een tasting en in plaats van enkel whisky uit te delen, werd er mij ook een zakje vol samples overhandigd door één van de deelnemers. Nou, die mag nog komen. Eén van de verkregen samples was deze jonge Glen Elgin, nog niet zo gek lang geleden gebotteld door The Nectar. Ik liet me vertellen dat het om een refill sherryvat gaat, wat je hem niet zou nageven als je ziet hoe bleek hij is.

Typische zoete neus met flink wat Europees fruit als perzik, kruisbessen, Schone van Boskoop appels en peren. Er zit nog iets van gedroogd gras in, alsook een enkele paardenbloem. Lente in mijn glas.

Dat wordt mooi verdergezet in de mond, zij het zonder het gras. Dit is fruitig en gaat langzaam maar zeker de snoeperige richting uit. Hard candy, u weet wat ik bedoel. Perzik en appel vooraan, maar achteraan verschijnen er nu van die ananas kubusjes.

De afdronk is wat aan de korte kant, maar wel zijdezacht.

Leuk tussendoortje aan een erg vriendelijke prijs. Dankjewel, Benny!

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 28-09-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).