Distilleerderij: Glen Ord
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glen Ord 12 Year Old, OB 2003
Kleur: oud goud
ABV: 40%

Appelsiensap

Deze Glen Ord is al heel lang uit roulatie en daardoor ondertussen verrassend (nou, ja) duur geworden. Reken op zo’n 130 EUR. En laten we eerlijk zijn, als u deze tasting notes gelezen hebt zal u het met me eens zijn dat hij dat absoluut niet waard is.

Onschuldige neus op appelsiensap, butterscotch en vers gesneden ananas. Nog iets van zaagsel en vers afgereden gras. Doet me heel even aan een jonge Ierse whiskey denken. Prettig, maar niet wereldschokkend.

De malt is een tikkeltje romig met onmiddellijk een zoetzure mix van karamel, appelsien en perzik en iets van kinine. Het groene gras blijft hangen. Vanaf de tweede slok wordt hij wat zoeter en sterft het bittertje langzaam weg.

In de medium lange finish verschijnt er een pepertje naast de terugkeer van de appelsienen.

In alle eerlijkheid een heel gewoon drammetje. Zelfs een tikkeltje saai.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-07-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).