Distilleerderij: Glenfarclas
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: An Iconic Speyside 9 Year Old 2010/2020 Duncan Taylor, The Octave #2925469 for Drankenshop Bams, 96 bts
Kleur: licht goud
ABV: 54.1%

Perzik

Hoewel het niet expliciet op het label vermeld staat, is deze ‘Iconic Speyside’ naar verluidt een Glenfarclas. Hij werd speciaal gebotteld voor Drankenshop Bams in Maastricht. Ik ben daar ooit eens binnengestapt en werd daar bijzonder goed onthaald. Ben je in de buurt, spring er dan zeker eens binnen. Toffe mensen en een assortiment waar je erg blij van wordt. Martijn en zijn team haalden 96 flessen van dit spul in huis dat na een reguliere rijping nog 9 maanden werd gefinisht op zo’n klein vaatje dat we kennen als ‘Octave’.

Boterbabbelaars, toffee, wit fruit en eik… Ik moet bekennen dat ik de neus goed vind, maar zeker niet wereldschokkend. Het hout van de eik overheerst zelfs een beetje naar mijn goesting.

Op smaak is het al een pak interessanter. Mooi olieachtig, wit fruit, honing, kruidigheid van de eik met zachte tannine, maar wel mooi gebalanceerd. Hij krijgt zelfs bij de tweede slok iets snoeperigs, als van Superman logos (u weet wel, met perziksmaak).

De afdronk is lang, zoet, kruidig en lekker bevredigend.

Leuke Glenfarclas omwille van het feit dat hij op een bourbonvat zat, iets wat je niet vaak tegenkomt bij deze distilleerderij. Merci, Benny.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-08-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).