Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Secret Islay 5 Year Old 2014 Nameless Three The Whisky Mercenary

Tasting Notes Posted on di, oktober 20, 2020 16:58:11

Distilleerderij: Onbekend
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Secret Islay 5 Year Old 2014/2019 Nameless Three, The Whisky Mercenary.
Kleur: licht goud
ABV: 50.8%

Funky

Jürgen Vromans, beter bekend als onafhankelijk bottelaar The Whisky Mercenary, bracht eind vorig jaar een aantal nieuwe releases op de markt waarvan de distilleerderij niet vernoemd wordt. Dit is er zo eentje: Nameless Three. Deze derde in de naamloze reeks is een jonge Islay single malt.

Lekker vuile en bijzonder funky neus op plasticine, natte aarde, pompelmoes en zeewier. Verbrand plastic, antiseptisch verband en brandwondenzalf. Wat vreemd, maar wel erg leuk!

Prima body. Nu is hij onmiddellijk erg zoet met een karrenvracht aan vanille, aangevuld met jonge appeltjes en citroen. De turf explodeert op je tong. Heerlijk, hoor – en lang niet zo vreemd als de neus, wat ik een voordeel vind.

Lekker lange, gepeperde, assige afdronk.

Jong en potig. Als ik een gokje zou mogen wagen, zou ik een Kildalton distilleerderij met de letter L noemen. Zoek het verder zelf maar uit. Dankjewel voor het sample, Jeroen DV.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-10-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Miltonduff 10 Year Old 2009 The Whisky Mercenary

Tasting Notes Posted on di, oktober 20, 2020 06:53:22

Distilleerderij: Miltonduff
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Miltonduff 10 Year Old 2009/2019, The Whisky Mercenary
Kleur: zonlicht
ABV: 49.5%

Fanta Lemon

The Whisky Mercenary, Belgisch bottelaar Jürgen Vromans, komt altijd met erg leuke labels op de proppen. En dit is zijn allereerste Miltonduff. Het overgrote deel van de productie van deze Speyside distilleerderij verdwijnt in de befaamde blend van Ballantine’s, maar ik heb al wel het geluk gehad enkele mooie single casks te proeven. Hopelijk past deze ook in dat rijtje.

Verdacht zachte neus op appels en peren, met zachte vanille en iets wat me aan bakboter doet denken. Amandelpasta en crème brûlée. Voorlopig ben ik nog niet van mijn sokken geblazen, afgezien van het feit dat deze compleet foutloos is.

Hij heeft wel onmiddellijk een prima body. Lekker olieachtig, bijna romig, met meteen wat pit van witte peper en gember. Dan komt het witte fruit in vol ornaat terug – appels en peren met vanille. Klink misschien een beetje eentonig, maar hij is wel erg lekker. En prima sterkte ook. Verrassend clean en toegankelijk. Een hint van iets fris. Zou dat spearmint kunnen zijn? Hint van Fanta Lemon komt plots sterk opzetten.

De afdronk is zijn troefkaart. Citrus, vanille, wit boomgaardfruit, the works. Lekker lang en gepeperd.

Gevaarlijk drinkbare Miltonduff, maar wat blij dat deze niet in de blend verdwenen is. Met dank aan Jeroen DV voor het sample.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-09-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).