Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Ancient Age

Tasting Notes Posted on 01/07/2010 22:55

Distilleerderij: Ancient Age Distilling (Buffalo Trace Distillery)
Regio: USA (Kentucky)
Fles: Ancient Age Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Lichtgewicht

Buffalo Trace Distillery is de oudste distilleerderij in de States, van start gegaan rond 1770, zij het wel onder een andere naam. Naast deze Ancient Age maken zij ook nog Blanton’s, Eagle Rare en – wat had u gedacht? – Buffalo Trace. Ancient Age was de best verkopende whiskey van deze distilleerderij sinds 1946 totdat de Buffalo Trace hem van die troon stootte. Vele noemen dit een bottom shelf bourbon omwille van de prijs. Hij is inderdaad spotgoedkoop, net geen 20 EUR. Maar prijs-kwaliteit is dit een goed product. Je verwacht geen top-bourbon voor een prikje.

Zoals het een klassieke bourbon betaamt, krijg je in de neus meteen verse maïs, vanille, karamel en zelfs een toets rogge. Ik laat het glas even staan en hij doet denken aan het donkere brood dat mijn grootmoeder zaliger op zondag op de tafel zette.

De neus gaat in de mond gewoon verder, maar hij is wel een beetje drogend en zachtjes gekruid. Een lichtgewicht. Hij is wel bijzonder waterachtig, niet zo stroperig als je van een goede bourbon gewend bent.

De finish is kort en droog.

Met het risico op een resem kritiek, geef ik toe hem – na de eerste straight proeverij – ook een keertje gemixt te hebben met enerzijds soda en ijs (heerlijke tijdens deze warme dagen) en een keertje met cola (wat wel heel erg zoet werd). Maar deze Ancient Age is daar eigenlijk best geschikt voor.

Score : 74

geproefd door Mark Dermul op 01-07-2010

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar whivie.be)



Jurgen’s Whiskyhuis Juni Newsletter

Whisky Shops Posted on 01/07/2010 10:32

In bijlage kan je de newsletter van juni 2010 vinden van Jurgen’s Whiskyhuis. Onze sponsor heeft zichzelf weer overtroffen met twee prachtige tastingsets aan betaalbare prijs. Neem zeker eens een kijkje!

De inhoud van deze newsletter ziet er als volgt uit:

– Nieuwe Warehouses
– Whisky voor Taiwan
– Matthew Turner
– A Dewar Rattray
– Glenfiddich 1937
– Arran 15th Anniversary Bottling
– Malts of Scotland Steady Crackers
– Caol Ila
– Banff Sample Tasting Set
– Activiteitenkalender (hou 24/7 en 25/9 alvast vrij!)
– Verzendingen

Download deze newsletter, lees hem op uw gemak na en stuur hem door naar vrienden en familie!

Slàinte!