Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Caol Ila 10 jaar Dun Bheagan

Tasting Notes Posted on 11/06/2010 19:26

Distilleerderij: Caol Ila
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Caol Ila 10 jaar Dun Bheagan
ABV: 43%

De start is zoet maar dit gaat snel over naar rook. Ik vond de whisky nogal droog. Niet slecht maar ook geen hoogvlieger.

Score: 77Ben Riach 12y sherry wood

Tasting Notes Posted on 11/06/2010 19:21

Distilleerderij: BenRiach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Ben Riach 12 jaar sherry wood
ABV: 46%

Deze Ben Riach is zeker niet slecht. Het is een goede balans tussen sherry en kruidig, ook wel zeer zoet maar de importanticus fumosus was toch nog lekkerder

Score: 80Ben Riach 12y importanticus fumosus port

Tasting Notes Posted on 11/06/2010 19:18

Distilleerderij: BenRiach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Ben Riach 12 jaar Importanticus fumosus (peated Ben Riach), port
ABV: 46%

Ben Riach heeft een reeks importanticus fumosus uit. Eigenlijk een Ben Riach met heel wat rook. Deze reeks bevat een sherry, port en rum finish. Ik heb de port finish geproefd.

Ik kan deze Ben Riach best wel pruimen. Ben Riach is traditioneel een whisky die echt goed in balans is en dit is hier niet anders. Lekkere warme kruiden, rook en een zoete port toets, echt een juweeltje. Sommige finishes van Ben Riach zijn niet zo geweldig maar deze is een schot in de roos.

Score: 87The Balvenie 21 jaar portwood

Tasting Notes Posted on 11/06/2010 19:10

Distilleerderij: The Balvenie
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: 21 jaar portwood
ABV: 40%

Ik had al geprobeerd deze whisky te proeven op het whisky-festival in Gent maar deze was al uitgeput wegens groot succes. The Balvenie is zo en zo al zeer zacht en smaakt vooral fruitig en naar honing maar deze is door de port nog zoeter.

Het is een zeer lekkere whisky maar persoonlijk drink ik de founders’ reserve even graag. Voor een 21 jaar oude verwacht ik toch nog meer

score: 83