Bottelaar: Road Rummers
Regio: Jamaica
Fles: Saint Catherine 2007/2019 Jamaica for the Road Rummers
Kleur: goud
ABV: 53.7%

Club

Road Rummers is Vlaanderens eerste rumclub, opgericht in (behoudens vergissing) 2017. In 2019 lanceerden ze hun eerste clubbotteling: een Jamaicaanse 100% pot still rum uit Saint Catherine op Jamaica. Voor de goeie verstaander: da’s een Worthy Park.

Fruitige en florale neus op vanille en wilde bloemen alsook perzik, abrikozen en banaan. Verrassend licht en elegant, wat mij betreft. En helemaal niet zo funky als ik zou verwachten. Het is immers een Jamaicaanse rum, toch? Erg mooi en toegankelijk.

Komt wel lekker krachtig en kruidig binnen. Kaneel en witte peper. Tegelijkertijd is hij lekker romig als een banaan, boter en honing aangevuld met tropisch fruit à la mango, perzik en abrikozen. Iets fris. Munt? Overgeïnfuseerde kamillethee zorgt voor een mooi bittertje en maakt hem lichtjes drogend.

De finish is apart. Het ligt ongetwijfeld aan mij, maar ik krijg nu in mijn mond het gevoel dat ik net een pak friet naar binnengespeeld heb. WTF? Maar lekker, hoor.

De meisjes en jongens van de Road Rummers (gewéldige naam, overigens) weten waar ze mee bezig zijn. Prima selectie voor hun eerste clubbotteling.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-03-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).