Distilleerderij: Jean-Luc Pasquet
Regio: Frankrijk
Fles: Jean-Luc Pasquet 10 Year Old L’Organic
Kleur: amber
ABV: 40%

Bio Cognac

Jean-Luc Pasquet is een bekend cognachuis, erg gelief bij whiskyliefhebbers ook. Sinds 1995 worden de wijngaarden volledig biologisch verbouwd, wat hen het label Agriculture Biologique oplevert in 1998. Begin 2007 lanceren ze dan ook hun Cognac L’Organic. En laat ik daar nu net een sampletje van te pakken gekregen hebben via mijn goeie vriend Gunther V. Hij is dus minimaal 10 jaar oud en geproduceerd met druiven uit de Grande Champagne.

De neus is erg fris en zacht. Floraal ook. Denk witte bloemen. Daarnaast erg zachte houtkruiden en wat snuiftabak. Dan wat orangettes en een hint van aardbei. Onverwacht, moet ik zeggen.

Mooi olieachtig en met een prima sterkte, hoor. Dit is niet zwak, ondanks dat hij maar 40% alcohol heeft. Een pak kruidiger dan op de neus, hoewel minder complex dan de neus. Hier beperkt het fruit zich eerder tot appelsien. Gekonfijte appelsienschillen om precies te zijn. Desalniettemin vind ik dit erg lekker.

De afdronk is verrassend lang, mierzoet en zacht gekruid. Blijft sappig tot op het sterfbed.

Het zou de meest complexe uit de reeks L’Organic moeten zijn. Ik zou het niet weten, het is de enige die ik al geproefd hebt. Verkrijgbaar voor zo’n 60 EUR.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 08-12-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).