Bottelaar: Clan Denny
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Clan Denny 3 Year Old Speyside Edition, b. 2018, Cask #DMG09
Kleur: goud
ABV: 43%

Grany

Van deze Clan Denny botteling weten we alleen dat het een Speyside single malt is van amper drie jaar oud, die een finish kreeg op bourbonvaten. Betekent dat dat deze malt zijn leven begon op een sherryvat? Geen idee.

Zachte neus op geel fruit en graankoekjes. Een zeer moutig hart, maar fruitig genoeg om het interessant te houden meen ik. Hint van fruitbier. Zachte kruidigheid. Dit is niet slecht, ook al is het  vrij eenvoudig.

Goede body. Duidelijk jong met tonen van sultanas, Grany bosfruitkoekjes, hazelnoten en een vleugje kokosnoot. Een tikkeltje onvolwassenheid met een chemische zoetheid komt nu aan de oppervlakte. Wat floraal. Zeg maar gerust geparfumeerd. Verdorie.

De afdronk is middellang met viooltjes (het paarse snoepje) en wat zwarte peper.

Jonge malt, geen topdram, maar prijs dienovereenkomstig (ongeveer 30 EUR). Bedankt, Pat!

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-10-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).