Bottelaar: Pràban na Linne
Regio: onbekend
Fles: The Noble Fleming 8 Year Old 2002 Blended Scotch, Vlaams Parlement
Kleur: goud
ABV: 40%

Vlaams Parlement

Ik beken, tot voor kort had ik hier nog nooit van gehoord. En zelfs nu lukt het me niet om er veel meer informatie over te vinden, maar blijkbaar is deze Noble Fleming in 2002 samengesteld en gebotteld door Pràban na Linne (die we nog steeds kennen van MacNaMaRa en Poit Dubh) speciaal voor… het Vlaams Parlement. Serieus? Het was een van de drams tijdens een onovertroffen landelijke whiskyquiz.

Ik vind de neus erg gesloten, maar relatief alcoholisch. Wat wit fruit, wat granen en een vleugje rook op de achtergrond, maar ik weet nog niet zeker of dat turf of woodsmoke is, het is zo zacht.

Oeps, de body is vederlicht. Laten we zeggen waterig. En naast het witte fruit krijg ik nu ook noten van plasticine, rubber en groene tuinkruiden. Ja, dat is turf. Maar dit is niet geweldig. De smaken lijken te botsen in plaats van samen te werken. Een beetje zoals… het Vlaams Parlement?

Gelukkig is de finish genadig kort.

Iets om snel te vergeten. Ik hoop dat ze ondertussen wat betere spullen op de plank hebben liggen in het restaurant van het Vlaams Parlement.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-10-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).