Distilleerderij: Fettercairn
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Fettercairn 11 Year Old 2009/2020 Druma Mor, refill ex-bourbon cask, 148 bts
Kleur: stro
ABV: 53.2%

Dju

Druma Mor is een Belgisch bottelaar. Ze brachten vorig jaar deze 11-jarige Fettercairn op de markt. Het is een distilleerderij die niet vaak op mijn radar verschijnt, moet ik bekennen. Nochtans was ik erg onder de indruk van deze malt toen ik in oktober 2020 deelnam aan een online tasting. Reden genoeg om wat meer Fettercairn bij elkaar te sprokkelen, dacht ik zo.

Zachte mout, karamel, babelutten en walnoten: da’s zo’n beetje de neus in een notendop. Iets floraal met nog wat amandelschaafsel en jonge banaan. Laat me eerlijk zeggen dat ik alles behalve onder de indruk ben van deze neus. Dju.

Op smaak krijg ik vooral wit fruit, amandelnoten en zachte suikers. Een pepertje en wat zoethout, maar wederom weinig uitgesproken en zelfs wat immatuur naar mijn mening.

De afdronk is middellang, zacht drogend maar blijft wel relatief zoet.

Niks mis mee, zeg maar foutloos, maar tegelijkertijd oninteressant wat mij betreft. Verkrijgbaar bij Tom van Buds & Barrels voor 75 EUR.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 19-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).