Brouwerij: Proefbrouwerij
Regio: België
Fles: Pony’s, 33cl
Kleur: goudblond
ABV: 4%

Pint met Allures

Olivier Jacobs – oprichter van de speakeasy Jiggers in hartje Gent – en Ben Bruyneel – die daar ook werkt – zijn de geestelijke vaders van dit biertje, waarvoor het idee ontstond toen ze hun pop-up bar Pony’s openden in 2020. Oorspronkelijk waren er twee biertjes: That Pony en This Pony. Na het verdwijnen van de pop-up bar besloten de twee het bier commercieel beschikbaar te maken in blikjes (wat volgens die kerels milieuvriendelijker is dan in flessen). Heden ten dage wordt het niet alleen in Jigger’s en de Ganzerik geschonken, maar in flink wat leuke en trendy bars en cafés in Gent en ver daarbuiten. Pony’s schenkt goudblond met een mooie, witte kraag die lang blijft staan.

Mooie, lichte neus op graan, citroen en flink wat hop die voor een verfrissend bittertje zorgen, zoals je van een IPA zou mogen verwachten. Daar heeft deze lager al meteen een streepje voor. Daaronder schuilen nog toetsen van jonge appels en florale honing. Fris!

Hij is wel heel erg zacht op de tong. Het lage alcoholpercentage zit daar ongetwijfeld voor veel tussen (wat dat betreft stip ik ook graag even aan dat het volgens de website 4.3% zou zijn, terwijl op mijn blikje 4% staat). Dat maakt het enerzijds een erg makkelijk bier dat veel te vlot binnen kapt, maar anderzijds mist het daardoor wel een beetje zing, als u begrijpt wat ik bedoel.

Ik beken dat er van een finish hier hoegenaamd geen sprake is. ‘Mild’ is het woord dat ik zoek.

Da’s een pint met allures! Een Gentse blondine, what’s not to like? Merci, Timon. Dat was lekker!

Geproefd door Mark Dermul op 16-04-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).