Bottelaar: Brussels Bier Project
Regio: België
Fles: Jungle Joy, 33cl
Kleur: amber met roze schijn
ABV: 5.9%

Passievrucht

Jungle Joy is een moderne versie van een fruitig bier, volgens het Brussels Beer Project. Het werd verkozen uit een reeks van vijf fruitbieren in 2016. Het werd – uiteraard, zou ik bijna zeggen – geproduceerd zonder toegevoegde suiker of artificiële aroma’s. Hij schenkt amberkleurig met een roze schijn en een hoge witte kraag die erg snel gaat liggen.

De neus is erg fruitig, op het snoeperig af. Passievrucht, mango en rode-veter-snoep. Er zit ook een toets in van bloedappelsien en roze pompelmoes. Fris en zomers.

Op smaak is het een prima verderzetting van de neus met fruit en snoep en datzelfde zure toetsje als van pompelmoes. Maar mango en passievrucht voeren de boventoon. Da’s leuk. Mijn enige probleem met dit biertje is het feit dat hij weinig carbonatie heeft en daardoor een tikkeltje flets overkomt.

De finish is erg kort en legt dan weer de nadruk op het zure fruit in de mix.

Perfect op een zonovergoten terras, maar ik ben bang dat ik er hier geen twee van na elkaar zou willen drinken. Geef mij maar de Delta IPA.

Geproefd door Mark Dermul op 21-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).