Brouwerij: Brasserie Artisanale de Namur
Regio: België
Fles: Houppe, Blonde Tripel, 33cl
Kleur: donkerblond
ABV: 7.5%

Namen

Houppe is het eerst bier dat de Brasserie de Namur op de markt bracht, ondertussen zo’n 8 jaar geleden. Het is een blonde tripel die tijdens de fermentatie drie hopsoorten mocht verwelkomen. Hij schenkt donkerblond, bijna koperkleurig, met een mooie, grote kraag met flinke bellen die lekker lang blijven staan. Bruist behoorlijk en ziet er erg aantrekkelijk uit, moet ik bekennen.

Lekker frisse neus op citrustoetsen en de bitterzoete geur van hop. Mandarijntjes, nu ik er nog eens aan ruik. Aantrekkelijk en doet me verlangen naar die eerste slok, kun je nagaan.

Lekker fris bruisend krijg ik eerst iets zoets, onmiddellijk gevolgd door een zacht bittertje. Het is wederom één en al citrusfruit, maar ik krijg toch ook een vleugje mokka, wat ik erg prettig vind.

Goeie, lange, bitterzoete finish.

Oh, ja, dit gaat gevaarlijk vlot binnen. Misschien had ik ook gewoon grote dorst. Maar hij kan zijn alcoholpercentage goed verbergen. Doordrinker uit de Walen. Ik zet een bezoekje aan deze microbrouwerij uit Namen op mijn bucketlist.

Geproefd door Mark Dermul op 19-12-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).