Brouwerij: Brouwerij De Meester
Regio: België
Fles: Tack’More, 330ml
Kleur: bruin
ABV: 14.8%

Dalmore

Voor deze Tack’More ging de Double Mash Barley Wine van Dirk De Meester en Bram Neudt enkele maanden het vat op. Het whiskyvat van dienst – refill sherry hogshead #3805 – is afkomstig van de gerenommeerde distilleerderij The Dalmore. Een rijping van vier maanden, dames en heren. Hij schenkt chocoladebruin met een beige kraag met kleine bellen die betrekkelijk snel verdwijnen en een mooi schuimlaagje van een halve centimeter op het bier laten staan. Dat ziet er smakelijk uit!

Zoetzure neus met wat groene tuinkruiden. Verrassend herbaal, moet ik zeggen. Maar ook heerlijke toetsen van rozijnen en gebakken peren met wat kaneel. Bloedappelsienen en een lichte stalgeur. Verrassend verschillend van de Tack’Livet (het gaat immers om hetzelfde basisbier).

Op smaak is hij net zo romig als zijn voorganger. Erg mondvullend en rond. Eerst komen de donkerzoete toetsen als van rozijnen en pruimen om dan zachtjes te evolueren naar heldere toetsen van appelsien. Hij is wel een pak ‘donkerder’ van smaak dan de Tack’Livet. Dat moet dan wel van de malt van Dalmore komen, zeker?

De afdronk is middellang, erg zoet om te beginnen omdat met zowel een bittertje als een zuurtje te eindigen.

Niet bepaald een doordrinker, deze. Eerder te beschouwen als een interessant degustatiebier.

Geproefd door Mark Dermul op 29-04-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).