Brouwerij: Pirlot
Regio: België
Fles: Kempisch Vuur Hoppergod
Kleur: blond
ABV: 6.0%

Doordrinker & Dorstlesser

We proeven vandaag de Kempisch Vuur Hoppergod, een blond bier van hoge gisting dat in 2012 gelanceerd werd. Hij noemt het een blonde IPA, maar natuurlijk is het geen echte Indian Pale Ale, want hij werd gebrouwen met enkel pilsmout, geen Pale-Ale mout. De naam verraadt het al: dit is een flink gehopt bier. Er zitten maar liefst 5 hopsoorten in: 2 soorten bitterhop en 3 aromahoppen die elk op een ander tijdstip werden toegevoegd. Hij schenkt goudblond, licht troevel met een mooie witte kraag met grote bellen.

Op de neus is hij onmiddellijk aangenaam bitter, precies zoals de naam doet vermoeden. Zowel citrusfruit als abrikozen komt me tegemoet. Zomerfris en uitnodigend.

Ook op smaak is het onmiddellijk al bitterheid wat de klok slaat. Storen doet het allerminst, het maakt van dit bier een doordrinker en dorstlesser. Het feit dat er flink wat bubbels in zitten draagt daar zeker aan bij. Prikkelt gezellig in de mond. Van de abrikozen geen spoor meer, maar de citrus blijft.

Ik ga in herhaling moeten vallen, maar ook de afdronk is heerlijk bitter als de schil van een citroen.

Nu het eerste zonnetje zich voorzichtig terug laat zien, is dit een aangename verpozing op mijn terras.

Geproefd door Mark Dermul op 24-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).